About Bunnies.. · Body Language (& Communication) ✿

Πως να το παίρνω αγκαλιά;

1

Κάποιοι από εσάς, που έχετε κουνέλια, αποφεύγετε να πιάσετε το κουνελάκι σας, διότι φοβάστε πως μπορεί να σας δαγκώσει. Αν σας έχει συμβεί αυτό στο παρελθόν, σημαίνει πως το πλησιάσατε με λάθος τρόπο. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως κάθε φορά που θα επιχειρείτε να το πάρετε αγκαλιά, θα έχετε την ίδια ανταπόκριση.

Σε αυτή την ανάρτηση, λοιπόν, θα σας εξηγήσω μερικές απλές κινήσεις που μπορούν να ηρεμίσουν το κουνέλι σας και να του εμπνεύσετε ασφάλεια κι εμπιστοσύνη, ώστε να σας αφήσει να το πάρετε στα χέρια σας. Επειδή όμως θέλω να νιώθω πως έχω προσεγγίσει σωστά κάθε θέμα των αναρτήσεών μου, θα σας τονίσω, όχι μόνο τι πρέπει να κάνετε αλλά και τι δεν πρέπει.

Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνετε:

  1. Ποτέ μην επιχειρήσετε να πιάσετε το κουνέλι σας ενώ είναι αφηρημένο ή κοιμάται. Μια τέτοια συμπεριφορά, μπορεί να θεωρείται εύκολη για εσάς, αλλά το μόνο που θα καταφέρετε είναι να του προκαλέσετε ανασφάλεια και φόβο.
  2. ΠΟΤΕ μην πιάνετε τα κουνέλια από τα αυτιά! Είναι μύθος! Στην πραγματικότητα, τα αφτιά των κουνελιών είναι από τα πιο ευαίσθητα όργανά τους. Αν δείτε ποτέ κτηνίατρο να τα πιάνει από εκεί, απλώς αλλάξτε τον κατευθείαν. Είναι σήμα κατατεθέν ότι δεν έχει ιδέα από κουνέλια.
  3. Μην το έχετε σε ύψος! Ειδικά στην αρχή, το φοβισμένο κουνέλι μπορεί να κάνει κάποιο πήδημα για να σας ξεφύγει. Αν πέσει από ύψος, οι συνέπειες μπορεί να είναι τραγικές! Πολλά κουνέλια έχουν πάθει κάταγμα της σπονδυλικής στήλης, ιδίως αν ζουν σε κλουβιά και η διατροφή τους δεν είναι σωστή.
  4. Δεν τους αρέσει να τα αγγίζουν στη μύτη, στο στόμα και στην κοιλιά.

Τι πρέπει να κάνετε:

Το βασικότερο είναι να το πλησιάζετε με αργές κινήσεις και να του μιλάτε ήρεμα. Με αυτό τον τρόπο, όχι μόνο δεν το τρομάζετε αλλά ταυτόχρονα χτίζετε την εμπιστοσύνη μεταξύ σας. Έπειτα, γονατίζετε δίπλα του.

Το σηκώνετε απαλά, κρατώντας τον σβέρκο του με το ένα χέρι, ενώ με το άλλο να στηρίζετε τα οπίσθιά του. Ένας εναλλακτικός τρόπος σωστού κρατήματος είναι να βάλετε το ένα σας χέρι κάτω από το στήθος του, ενώ με το άλλο στηρίζετε τα οπίσθιά του.

2

Όπως καταλαβαίνετε, θα πρέπει με κάθε τρόπο να στηρίζετε τη ράχη και τη λεκάνη όποτε το σηκώνετε.

Πρέπει να το πιάνετε πολύ προσεκτικά γιατί, όσο ήρεμο κι αν φαίνεται, μπορεί ξαφνικά να αρχίσει να παλεύει, έχοντας ενδεχομένως με δυσάρεστα αποτελέσματα.

Κρατήστε το κουνέλι κολλημένο στο σώμα σας ώστε να μην παλεύει. Αν αρχίσετε να το χαϊδεύετε απαλά και να του μιλάτε ήρεμα και χαμηλόφωνα, το κουνέλι σας θα αρχίζει να ηρεμεί. Οι χτύποι της καρδιάς και ο ρυθμός της αναπνοής του δεν αυξάνονται, πράγμα που δείχνει ότι έτσι δεν στρεσάρεται. Επίσης, αποφεύγετε να περπατάτε άτσαλα ή να τρέχετε.

3

ΠΡΟΣΟΧΗ! Τα κουνέλια έχουν ευαίσθητα αφτιά και κοιλίτσα, ιδιαίτερα εύθραστη σπονδυλική στήλη και πίσω πόδια.

Special Tip: Στα κουνέλια αρέσει να τα χαϊδεύουν στο κεφάλι, ανάμεσα στα αυτιά. Αν δοκιμάσετε να του κάνετε μασάζ σε εκείνο το σημείο, σύντομα θα χαμηλώσει στο πάτωμα και θα το απολαύσει. Αν κλείσει τα μάτια του, σημαίνει ότι βρίσκεται πια σε έκσταση!

Share your Bunny Thoughts..

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s