About Bunnies.. · Difficult Conditions ✿

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η τοποθέτηση ζώων στις αποσκευές του ΚΤΕΛ..

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η τοποθέτηση ζώων στις αποσκευές του ΚΤΕΛ..

Μία ακόμα καταγγελία έφτασε στο adespoto.gr σχετικά με ζωάκια που μεταφέρθηκαν με το ΚΤΕΛ και πέθαναν επειδή τα κλείδωσαν σε αποθήκη.

Ωστόσο, στη συγκεκριμένη καταγγελία υπάρχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης των ανθρώπων που επέλεξαν να στείλουν τα ζώα τους ασυνόδευτα μέσα σε… χαρτόκουτα!

Η καταγγελία αναφέρει:

«Είναι απάνθρωπο!!! Χτες με το ΚΤΕΛ που εκτελούσε το δρομολόγιο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΕΡΚΥΡΑ ταξίδευαν και 4 ζωντανά κουνελάκια σε μια κούτα με την ένδειξη ΠΡΟΣΟΧΗ ΖΩΝΤΑΝΑ και τα τηλέφωνα μας επάνω. Στο ΚΤΕΛ γνώριζαν πολύ καλά ότι φόρτωσαν ζωντανά κουνελάκια. Μας είπαν ότι μπορεί να γίνει ασφαλής μεταφορά τους. Ούτε από το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ενημέρωσαν το ΚΤΕΛ Κέρκυρας, ούτε ο οδηγός του ΚΤΕΛ ενημέρωσε τον αποθηκάριο και από την πλευρά του ούτε ο αποθηκάριος ενδιαφέρθηκε να δει τι παραλαμβάνει. Δεν μπήκε καν στον κόπο να δει στη λίστα του τι περιέχει, ούτε να δει τι έγραφαν τα κιβώτια επάνω. Τα πέταξε στην αποθήκη και έφυγε, χωρίς να μας πάρουν τηλέφωνο ότι ήρθαν. Και τα κουνελάκια μέσα στην αποθήκη κλειδωμένα στη ζέστη και χωρίς νερό  δεν άντεξαν».

ΣΤΕΦΑΝΟΣ Κ.

_______________

Τα ζωάκια, όπως μας είπε ο Στέφανος, ταξίδεψαν στο χώρο επιβατών όμως, όταν έφτασαν στον προορισμό τους, κλειδώθηκαν σε μία αποθήκη κι εκεί προφανώς πέθαναν.

Όπως στις περιπτώσεις που οδηγοί ΚΤΕΛ καταπατούν το νόμο και »υποχρεώνουν» τους ιδιοκτήτες των ζώων να τα βάλουν στις αποσκευές αντί να τα πάρουν μαζί τους επάνω, έτσι και σε αυτή την περίπτωση, οι άνθρωποι που έστειλαν τα ζώα με το ΚΤΕΛ έχουν ακόμα πιο μεγάλο μερίδιο ευθύνης.

Θυμίζουμε για μία ακόμα φορά το Nόμο:

1. Απαγορεύει καταρχάς ταξίδι ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΟΥ ζώου. Σκύλος, γάτα ή κουνέλι πρέπει να ταξιδεύει με τον ιδιοκτήτη του και το βιβλιάριο του.

2. Ο νόμος προβλέπει το ζώο να είναι σε κατάλληλη τσάντα/κλουβί μεταφοράς ειδικών διαστάσων.

3. Τέλος, ο νόμος ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ τοποθέτηση ζώων στο χώρο των αποσκευών.

Ολοι μαζί παραβίασαν το νόμο και γι’ αυτό το λόγο στείλαμε ήδη καταγγελία στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης & Κέρκυρας. 

Ο Nόμος μάλιστα προβλέπει κάθε ΚΤΕΛ να ορίζει συγκεκριμένα δρομολόγια μέσα στη μέρα που να επιτρέπει ζώα (αποκλειστικά στην καμπίνα) ώστε να μην ενοχλούνται επιβάτες τυχόν αλλεργικοί κλπ.

Σε παρόμοια περίπτωση με ασυνόδευτα σκυλάκια, που μάλλον ταξίδευαν προς πώληση, βρέθηκε για ακόμα μία φορά μπλεγμένος ο οδηγός, ο οποίος δεν είχε αρνηθεί το ταξίδι ενός ζώου στο χώρο της καμπίνας με τον ιδιοκτήτη του. Τα ζώα ήταν ασυνόδευτα, ανά δύο σε ένα κλουβί (!), τοποθετημένα με το «έτσι θέλω» οι άνθρωποι που τα έστελναν προφανώς προς πώληση, φυσικά παράνομα.

Αν για παράδειγμα εμείς, οι »φιλόζωοι» ιδιοκτήτες, τον παρακαλάμε να πάρει το κουνέλι μας ή το σκυλί μας γιατί το στέλνουμε κάπου μόνο του και αυτός ενδώσει, παρανομεί. Φυσικά, όχι εναντίον των ζώων αλλά επειδή πιστεύει ότι τα βοηθά.

Με ποια λογική σκέψη, ως φιλόζωος, βάζεις 4 ευαίσθητα κουνελάκια σε κούτα, στη ζέστη, έστω κι αν αναγράφεται επάνω το τηλέφωνο ή «ζωντανά ζώα»; Οι εργαζόμενοι των ΚΤΕΛ δεν είναι εκπαιδευμένοι να μεταφέρουν και να χειρίζονται ζώα, είτε έκαναν εξαίρεση είτε απλά δεν έδειξαν ανθρωπιά να τα φροντίσουν λίγο παραπάνω σε μία γωνία.

Εχουν όλοι ευθύνη για το θάνατο αυτών των ζώων.

Ας σταματήσει πια αυτός ο μαρτυρικός θάνατος ζώων στα ΚΤΕΛ!!

© Adespoto.gr Team

Share your Bunny Thoughts..

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s