About Bunnies.. · Difficult Conditions ✿

Ταξιδεύω.. & τώρα τι κάνω;

Ταξιδεύω.. & τώρα τι κάνω;

Μία από τις μεγαλύτερες δυσκολίες που ίσως αντιμετωπίσετε, όταν είστε ιδιοκτήτης ενός κουνελιού, είναι η στιγμή που θα αποφασίσετε να πάτε ένα ταξίδι.

Σίγουρα, θα έχετε ακούσει κάποιον γνωστό σας να λέει πως «Τα ζώα είναι μεγάλη δέσμευση!» και κάπου μέσα σας, ενώ το πιστεύατε, αρνιόσασταν να το παραδεχτείτε, σωστά; Τώρα όμως ήρθε η στιγμή που αυτή η φράση μετατρέπεται σε μια θλιβερή πραγματικότητα. Κι ενώ ετοιμάζετε τις βαλίτσες σας γεμάτοι ενθουσιασμό, ένα στιγμιαίο σφίξιμο στη καρδιά σας, σας υπενθυμίζει πως έχετε αφήσει έναν.. απλήρωτο λογαριασμό!

Είναι λογικό να υπάρξουν αρκετοί λόγοι που θα χρειαστεί να επισκεφτείτε το εξοχικό σας, να κάνετε μια εκδρομή ή να ταξιδέψετε στο εξωτερικό. Μια κλασική περίπτωση αποτελεί εκείνη του φοιτητή που πηγαινοέρχεται από την πόλη που σπουδάζει στην πόλη του πατρικού του κάθε Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι.

Γνωστά ερωτήματα πλανώνται στον αέρα και το στομάχι μας σφίγγει από την αγωνία: «Τι θα απογίνει το κουνέλι μου;» «Πως μπορώ να το μεταφέρω;» «Τι πρέπει να προσέξω;» «Μήπως πάθει σοκ κατά τη μεταφορά;» «Πως να μετατρέψω το ταξίδι του σε μια ανώδυνη εμπειρία;«

Αυτές κι άλλες πολλές ερωτήσεις αντιπροσωπεύουν τις δικές μας ανασφάλειες. Και οι απαντήσεις που καλούμαστε να δώσουμε, αποτελούν το θέμα της σημερινής ανάρτησης.

_______________


Τι πρέπει, λοιπόν, να κάνουμε όταν χρειαστεί να μεταφέρουμε ή να αφήσουμε πίσω μας το αγαπημένο μας ζωάκι; Ευτυχώς για όλους μας, είμαι πλέον σε θέση να βάλω ένα φρένο σε αυτό το βουνό δυσκολιών, που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Φυσικά, δεν αναφέρομαι μόνο στην ανασφάλεια και στη ψυχολογική μας διάθεση, αλλά και στην ανοργανωσιά που μόνιμα αντιμετωπίζουμε από τις Αεροπορικές Εταιρίες.

Πριν ξεκινήσω, καλό θα ήταν να αναφέρω πως αυτή η ανάρτηση δεν αντιπροσωπεύει όσους χρειαστεί να λείψουν από 1 – 5 ημέρες. Σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να αφήσετε το κουνελάκι μόνο του, μέσα στο κλουβί του. Αυτό, φυσικά, προϋποθέτει μεγάλη ποσότητα σανού, ξηράς τροφής και νερού!

Θα αναφερθώ, λοιπόν, στις περιπτώσεις ταξιδιών μεγαλύτερης διάρκειας.

Ταξίδι με ΚΤΕΛ, αυτοκίνητο ή καράβι!

Αυτού του είδους μεταφορικά μέσα, αποτελούν την πιο εύκολη περίπτωση. Η διαδρομή είναι συνήθως ήσυχη, ήρεμη και άνετη τόσο για εσάς όσο και για το κουνελάκι σας. Ειδικά όταν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο, τότε είστε κυρίαρχοι του εαυτού σας. Με ένα ευρύχωρο κλουβί μεταφοράς, το κουνελάκι σας θα νιώθει την απαραίτητη ασφάλεια κι άνεση. Βέβαια, στην αρχή, λόγω των καινούργιων αρωμάτων και των καινούργιων ήχων, ίσως φοβηθεί αλλά γρήγορα θα συνηθίσει και θα ημερέψει.

Στην αρχή, μπορεί να χάσει τον προσανατολισμό του και να παλεύει να κρατηθεί ακίνητο σε μια απαλή στροφή ή ένα χαλαρό φρένο. Πολύ γρήγορα, όμως, θα βολευτεί σε μια γωνιά.

Φροντίστε να υπάρχει μπόλικο νερό και χόρτο του ή ξηρά τροφή, για τις ώρες εκείνες που θα είναι κλεισμένο. Μην επιχειρήσετε να το ελευθερώσετε! Είναι επικίνδυνο!

Ταξίδι με αεροπλάνο!

Εδώ θα αντιμετωπίσετε το απόλυτο χάος. Πρόκειται για ένα μεγάλο μπέρδεμα κι ένα μονίμως άλυτο πρόβλημα. Κυριολεκτικά, τα ταξιδιωτικά γραφεία και οι αεροπορικές εταιρίες δεν ξέρουν τι τους γίνεται! Υπάρχουν περιπτώσεις που θα ακούσετε πως δεν επιτρέπεται η επιβίβαση των κουνελιών, ενώ άλλοι υποστηρίζουν πως επιτρέπεται αρκεί να μην ξεπερνάει τα 5 kg. Φυσικά, δεν θα ονοματίσω τις Αεροπορικές Εταιρίες που έχω αντιμετωπίσει, διότι δεν μου επιτρέπεται, αλλά σας εγγυώμαι για την ανοργανωσιά και την ασυνεννοησία τους.

Αν υποθέσουμε ότι μπορούμε να βρούμε μια μικρή λογική, τότε όλα εξαρτώνται από την τακτική της εκάστοτε αεροπορικής εταιρίας. Δηλαδή, αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι το εξής: πριν κλείσετε τα εισιτήρια του προορισμού σας, βεβαιωθείτε πως η συγκεκριμένη εταιρία που θα σας αναλάβει, είναι σε θέση να δεχτεί το κατοικίδιό σας.

Το πιο παράλογο σημείο είναι το εξής:

Υπάρχουν αεροπορικές εταιρίες που δέχονται ΜΟΝΟ σκύλους και γάτες (κάθε ράτσας και μεγέθους) αλλά όχι κουνέλια. Καθώς υπάρχουν κι αεροπορικές εταιρίες που δέχονται ένα κουνέλι ΜΟΝΟ με την προοπτική ότι τους το στέλνετε 3 μέρες πριν την ημερομηνία αναχώρησής σας. Φυικά, η επιβίβαση γίνεται μέσω Car Go, που σημαίνει πως το μεταφέρουν σαν εμπόρευμα, και το οποίο κοστίζει γύρω στα 150 €.

Σημείωση: Τα σκυλιά, που είναι μεγαλύτερα και πιο δύσκολα στην μεταφορά, έχουν την ίδια πτήση με τους ιδιοκτήτες τους… στο αεροσκάφος. Όχι στις αποσκευές! Και η διαφορά κόστους είναι γύρω στα 200 €. Δηλαδή, μόνο 50 παραπάνω!!

Άλλες αεροπορικές εταιρίες χρεώνουν κανονικό εισιτήριο στο κατοικίδιο κουνέλι σας, το οποίο, στην περίπτωση ενός εξωτερικού προορισμού, αντιστοιχεί γύρω στα 240 €. Ποιος έχει την οικονομική άνεση να παρέχει τόσα χρήματα;

Δυστυχώς, όπως σε τόσα άλλα θέματα, έτσι και σε αυτό, η χώρα μας είναι πολύ πίσω. Για τα κουνέλια δεν γνωρίζουν πολλοί. Μην ξεγελαστείτε από το ύφος της άποψής τους ή της απάντησής τους.

Σας συμβουλεύω, λοιπόν, το εξής:

Όταν επρόκειτο για ένα ταξίδι με διάρκεια 1–2 εβδομάδες (μέσω αεροπλάνου), ζητήστε από κάποιον που εμπιστεύεστε να προσέχει το κουνελάκι σας. Αυτός ο «κάποιος» θα ήταν καλό να είναι συγγενής σας ή κάποιος καλός φίλος. Κάποιος που να εμπιστεύεστε και να έχει δείξει σεβασμό κι αγάπη στα ζώα. Κάποιος που να είναι υπεύθυνος και που θα μπορείτε να του δώσετε τα κλειδιά του σπιτιού σας, ώστε να το ταΐζει και να του ανανεώνει το νερό και το πριονίδι. Με αυτό τον τρόπο, το κουνελάκι σας δεν θα χρειαστεί να αλλάξει περιβάλλον.

Μην σκεφτείτε να καταφύγετε στην εναλλακτική λύση ενός Ξενοδοχείου Ζώων. Αυτό είναι μια άλλη περίπτωση που θα σας την αναφέρω μεμονωμένα σε ξεχωριστή ανάρτηση.

7 σκέψεις σχετικά με το “Ταξιδεύω.. & τώρα τι κάνω;

 1. Καλησπέρα! Ήθελα να σε συγχαρώ για το υπέροχο site και τις πολύτιμες συμβουλές! Ταυτίζομαι απόλυτα με τις απόψεις σου περί στείρωσης και χαίρομαι που επιτέλους βρήκα έναν άνθρωπο που αληθινά αγαπά και σέβεται τη φύση του κουνελιού!
  Να είσαι καλά και καλή συνέχεια στο καταπληκτικό έργο σου!

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. Γεια σας εχω μια απορία.έχω μια κουνελίτσα λιονταράκι είναι δύο χρονών και τον ιούνιο θα πρέπει να τη μεταφέρω από κύπρο ελλάδα.μίλησα με αεροπορικές εταιρείες και μονο μία μου είπε οτι μεταφέρεται. Το θέμα είναι ότι θα τη βάλουν στον χώρο των αποσκευών.έχουν το δικαίωμα να γίνει αυτό;δεν είναι επικύνδυνο για τη μικρή;

  σας ευχαριστώ

  Μου αρέσει!

  1. Καλησπέρα! Δυστυχώς, έχουν επικοινωνήσει αρκετές φορές μαζί μου για το συγκεκριμένο θέμα. Είναι γεγονός ότι υπάρχουν δυσκολίες στη μεταφορά των κουνελιών μέσω Αεροπορικών Εταιριών. Πιο εύκολα αποδέχονται τα σκυλιά παρά τα κουνέλια και, ανεξάρτητα το είδος του κατοικίδιου ζώου που σας συντροφεύει, όλα καταλήγουν στον χώρο των αποσκευών. Ναι, έχουν το δικαίωμα να το κάνουν και η ποιότητα της μεταφοράς τους εξαρτάται από την οργάνωση και την πολιτική της κάθε Εταιρίας. Δεν θεωρείται επικίνδυνο αλλά το κουνέλι θα υποστεί ένα μικρό σοκ, όπως και τα περισσότερα (μη εξοικιωμένα) κατοικίδια. Φροντίστε να του στρώσετε μια χοντρή πετσέτα για να μην αντιλαμβάνεται έντονα τους κραδασμούς και τα τραντάγματα, μπόλικο νερό, χόρτο και ξηρά τροφή. Νομίζω πως το ταξίδι δεν θα διαρκέσει πολλές ώρες οπότε, όταν φτάσετε στον προορισμό σας, αφήστε το κουνέλι σε ένα σημείο μέχρι να ηρεμίσει και να χαλαρώσει! Για οποιαδήποτε άλλη διευκρίνηση, επικοινωνήστε μαζί μου μέσω email: greekbunnyhouse@gmail.com. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας! ✿

   Μου αρέσει!

 3. Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω τι γίνεται με το νερό. Εφόσον θα είναι μέσα στο κουτί μεταφοράς και δεν υπάρχει κάπου για να του βάλω το μπουκαλάκι πως θα πίνει;

  Μου αρέσει!

  1. Υπάρχουν ειδικά Κλουβιά Μεταφοράς (που δεν είναι ιδιαίτερα ακριβά) και τα οποία προσφέρουν μεγαλύτερη άνεση κι ανθεκτικότητα από ένα κοινό κουτί. Πάνω σε αυτά μπορείς να σφηνώσεις την μποτίλια νερού, όπως σε ένα κοινό κλουβί.
   (π.χ. http://my-petshop.gr/my-petshop/el/146-eidh-metaforas). Εδώ οφείλω να σημειώσω πως δεν κάνω καμιά διαφήμιση του συγκεκριμένου site, απλώς σου δείχνω ένα παράδειγμα του προϊόντος, το οποίο μπορείς να βρεις κι οπουδήποτε αλλού!
   Αν αποφασίσεις να κάνεις μια τέτοια αγορά, θα σε συμβουλέψω να πάρεις εξαρχής μεγάλο μέγεθος (ανεξάρτητα το μέγεθος ή την ηλικία του κουνελιού σου), για 2 λόγους: 1. γιατί θα έχει μεγαλύτερη άνεση το κουνελάκι σου και, 2. γιατί δεν θα χρειαστείς να αγοράσεις δεύτερο ποτέ ξανά.
   Σε ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη σου!
   Foxy ✿

   Μου αρέσει!

Share your Bunny Thoughts..

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s