About Bunnies.. · Stop Animal Cruelty! ✿

Ποιος χρησιμοποιεί λουρί;

Ποιος χρησιμοποιεί Λουρί;

Πριν από καιρό, είχα μπει σε ένα Pet Shop για να αγοράσω ξηρά τροφή για την Αbi, την κουνέλα μου. Η αλήθεια είναι πως πάντα αφιερώνω λίγο περισσότερο χρόνο για να χαζολογήσω στις ποικιλίες των τροφών, στις λιχουδιές και στα παιχνίδια των κουνελιών. Είναι ένας ευχάριστος τρόπος για να μάθω ό,τι καινούργιο κυκλοφορεί γύρω από τα αγαπημένα μας κατοικίδια και να σας ενημερώνω.

Καθώς κοιτούσα διάφορα εξαρτήματα και παιχνίδια, είδα κάτι που με συγκλόνισε κι έπειτα, με εκνεύρισε πολύ. Δεν πίστευα στα μάτια μου, βλέποντάς το, και μου δημιουργήθηκε η εξής απορία: ΠΟΙΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΛΟΥΡΙ ΣΕ ΚΟΥΝΕΛΙΑ; Είστε σοβαροί;

Πρώτα από όλα, να σας υπενθυμίσω πως τα κουνέλια δεν περπατάνε αλλά χοροπηδάνε. Επίσης, να σας τονίσω πως δεν επρόκειτο για ένα τόσο εξημερωμένο ζώο όπως είναι, για παράδειγμα, ο σκύλος. Είναι μεγάλο λάθος να συγκρίνουμε τα κουνέλια με οποιοδήποτε άλλο κατοικίδιο. Το κουνέλι δεν είναι σκύλος, όπως ο σκύλος δεν είναι γάτα, κ.ο.κ. Κάθε κατοικίδιο είναι ξεχωριστό, έχει διαφορετικές ανάγκες και χρήζει διαφορετικού χειρισμού.

Τα κουνέλια, με ελάχιστες εξαιρέσεις, θα προτιμούσαν να μην τα παίρναμε καν αγκαλιά. Πόσο μάλλον να τα περιορίζουμε με άλλους τρόπους, όπως με το να τους φοράμε λουρί! Μήπως έχετε δει, για παράδειγμα, γάτα με λουρί ποτέ; Γιατί αν έχετε δει, τότε επρόκειτο για μια περίπτωση άνευ ιδέας σωστού τρόπου μεταχείρισης του ζώου.

Βγαίνοντας, λοιπόν, έξω από το Pet Shop, κατέληξα στο εξής συμπέρασμα:

Είναι γεγονός πως έχουμε μια μανία να δείχνουμε ΠΑΝΤΟΥ και σε ΟΛΟΥΣ την εικόνα μας τέλεια, ακόμα κι αν αυτό έχει επίπτωση στα ζώα. Κυνηγάμε το δερμάτινο σακάκι και το… κλασάτο γουναρικό, δερμάτινες τσάντες και παπούτσια, χωρίς να σκεφτόμαστε πόσα ζώα έχουν γδαρθεί και σφαχτεί για να κυκλοφορούμε εμείς σαν μοντέλα!

Βάζουμε ως προτεραιότητα την θλιβερή εμφάνισή μας και παλεύουμε να την στολίσουμε, αγωνιώντας να ανέβουμε ένα παραπάνω σκαλοπάτι στα μάτια των τρίτων. Ούτε που μας νοιάζει αν υπάρχει αντίκτυπο με αυτή την άθλια κι απεγνωσμένη συμπεριφορά μας!

Έπειτα, για να μην ξεφεύγω από το θέμα, μπαίνουμε στο Pet Shop (όπως κάνουμε και με οποιοδήποτε άλλο κατάστημα) και τυφλωνόμαστε από τα χρώματα και τα σχέδια. Κοιτάμε κάτι, φανταζόμαστε το κατοικίδιό μας με αυτό και χαμογελάμε ή γελάμε με την εικόνα. «Πλάκα θα έχει!«, μονολογούμε. «Χαριτωμένο είναι!» και το πάμε στο ταμείο.

Σαν ζόμπι ακολουθούμε τον όχλο της καταναλωτικής μανίας, που μας διαφεντεύει με όλο της το μεγαλείο, χωρίς να σκεφτόμαστε αν πράγματι αξίζει η αγορά αυτού του προϊόντος, αν είναι αποδεχτή ή αν όντως την έχουμε ανάγκη (εμείς ή το κατοικίδιο). Φυσικά, δεν γίνεται λόγος μόνο για το λουρί αλλά και για τα ρουχαλάκια, τα φιογκάκια, κλπ.

Τέλος, θα σας παρακαλούσα, να προσέχετε την… chic εικόνα σας χωρίς να την εμπλουτίζετε εις βάρος των ζώων!

Τα ζώα μπορεί να μην έχουν τον ίδιο τρόπο έκφρασης με εμάς, για να εκδηλώνουν την δυσαρέσκειά τους φανερά, αλλά κάνουν σκέψεις κι έχουν αισθήσεις και συναισθήματα, όπως και οι άνθρωποι. Η διαφορά απλώς είναι πως οι άνθρωποι είναι αυτοί που συμπεριφέρονται σαν.. ζώα!

Επομένως, ας μην τα παιδεύουμε άλλο! ΗΜΑΡΤΟΝ!

Share your Bunny Thoughts..

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s