About Bunnies.. · Other Bunny Topics ✿

Ōkunoshima: Το «Νησί των Κουνελιών»..

Η Ōkunoshima είναι ένα μικρό νησί που βρίσκεται στη κλειστή θάλασσα της Ιαπωνίας, μεταξύ Χιροσίμα και Σικόκου. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το νησί χρησιμοποιήθηκε ως μια άκρως απόρρητη στρατιωτική μονάδα.

Ο Αυτοκρατορικός Ιαπωνικός Στρατός παρήγε πάνω από 6000 τόνους δηλητηριώδους αερίου για χημικό πόλεμο. Το νησί επιλέχθηκε για την απομόνωσή του για δύο λόγους: 1. Ευνοούσε την ασφάλεια και 2. βρισκόταν μακριά από το Τόκιο κι από άλλες περιοχές σε περίπτωση καταστροφής. Το πρόγραμμα του Αυτοκρατορικού Ιαπωνικού Στρατού εξελισσόταν με μυστικότητα καθ’ όλη την διάρκεια των 16 χρόνων λειτουργίας της.

1

Η Ōkunoshima είχε πλέον διαγραφεί από τους χάρτες. Οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι δεν είχαν εκμυστηρευτεί ποτέ τι είδους μονάδα παραγωγής ήταν και έχει κρατηθεί ως κοινό μυστικό. Με το τέλος του πολέμου, τα έγγραφα που αφορούσαν το Εργοστάσιο κάηκαν και οι Συμμαχικές Δυνάμεις Κατοχής απέρριψαν το αέριο (είτε λόγω αποβλήτων είτε λόγω καύσης). Οι άνθρωποι του νησιού συμφώνησαν να μην ξαναμιλήσουν για αυτό.

2

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, τα πρώτα κουνέλια που τοποθετήθηκαν στην Ōkunoshima ήταν πειραματόζωα. Ήταν ένας τρόπος για να να δοκιμαστούν τα αποτελέσματα του δηλητηρίου που είχε απελευθερωθεί από τους εργαζομένους, όταν έληξε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος.

Άλλες πηγές υποστηρίζουν ότι το 1971, μια ομάδα μαθητών, που πήγαινε εκδρομή, είχε μαζί της 8 κουνέλια, τα οποία άφησε ελεύθερα. Όπως είναι φυσικό, τα κουνέλια αυτά αποτέλεσαν την αρχή διαδοχικών γενεών από απογόνους, που άνθισαν στο ελεύθερο (από θηρευτή) περιβάλλον της Ōkunoshima.

Πλέον, το νησί Ōkunoshima, γνωστό και ως «Rabbit Island» ή «Usagi Shima» (σ.σ. Το Νησί των Κουνελιών), βρίσκεται μόλις λίγα μίλια στα ανοικτά των ακτών της Takehara, συγκεντρώνοντας στους κόλπους του την προσοχή των διεθνών μέσων, ντόπιων και ξένων τουριστών.

Το νησί, σε μια έκταση 700.000 τ.μ., φιλοξενεί πάνω από 300 κουνέλια που περιφέρονται ελεύθερα. Αν και άγρια, προσεγγίζουν τους επισκέπτες για ένα σνακ. Φυσικά, αν οι επισκέπτες έχουν τροφές μαζί τους, θαέχουν και μια extra δυνατότητα συντροφιάς. Αν βέβαια έχετε ξεχάσει να πάρετε κάποιο σνακ μαζί σας, ΜΗΝ ανησυχείτε καθόλου! Το Ξενοδοχείο – Θέρετρο «Kyukamura Ōkunoshima» παρέχει τροφή κουνελιού για ¥ 100/φλιτζάνι. Πρόσφατα, το συγκεκριμένο ξενοδοχείο έχει δει μια απότομη αύξηση επισκεπτών στο νησί, καθώς η αναγνώριση των γούνινων κατοίκων του νησιού έχει απλωθεί στο Διαδίκτυο.

9

10

Φυσικά, σε μια προσπάθεια να διατηρήσουν ασφαλή τον λαγουδένιο πληθυσμό, οι σκύλοι και οι γάτες δεν επιτρέπονται στο νησί!

11
The Poison Gas Museum

Αν και οι περισσότεροι τουρίστες επισκέπτονται το νησί για να δουν τα κουνελάκια, η «κληρονομιά» του δηλητηριώδους αερίου δεν έχει τελειώσει. Η Ōkunoshima στεγάζει ένα Μουσείο, που άνοιξε το 1988, προκειμένου να ενημερώνει το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους για τις τρομερές αλήθειες σχετικά με δηλητηριώδες αέριο.

12
Former Poison Gas Laboratory

Ορισμένοι υποστηρίζουν πως το νησί δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι εντελώς ασφαλές, αφού δεν θα υπάρξει ποτέ κάποια σημαντική απολύμανση ολόκληρου του νησιού. Επίσης, φημολογείται ότι υπάρχουν αρκετές σφραγισμένες τοποθεσίες, όπου οι εργαζόμενοι φαίνεται να έχουν «θάψει» το αέριο, όταν τελείωσε ο πόλεμος.

13

Εδώ και 16 χρόνια, η Ōkunoshima έχει πλέον εγκαταλειφθεί από τους εργάτες που παρήγαγαν 5 διαφορετικά είδη δηλητηριωδών αερίων στις εγκαταστάσεις του νησιού, δίνοντας τη θέση τους σε… κοτέτσια και καταπράσινες αυλές, λαχανόκηπους και περιφραγμένους χώρους για τα συμπαθή τετράποδα.

Πηγές: Perierga.gr & Amusingplanet.com

Share your Bunny Thoughts..

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s