About Bunnies.. · Other Bunny Topics ✿

Champis, το Τσοπανο.. κούνελο!

Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Στην Στολχόμη υπάρχει ένα κουνελάκι, η Champis, το οποίο δεν ξέρει μόνο να χοροπηδάει εδώ κι εκεί αλλά και να συγκεντρώνει τα πρόβατα του αφεντικού της. Ενδεχομένως να πήρε αυτή την ικανότητα παρατηρώντας τα εκπαιδευμένα σκυλιά να κάνουν τη συγκεκριμένη δουλειά!

Η 5χρονη Champis πρόκειται για ένα κατοικίδιο κουνελάκι που ζει στο μικρό χωριό της Kal στη βόρεια Σουηδία. Έχουν γίνει πάνω από 700.000 προβολές στο YouTube και, φυσικά, βγήκε σε απευθείας σύνδεση, μετά από ένα απόσπασμα με τις ικανότητές της στη βοσκή των προβάτων. Το video δείχνει την επίμονη Champis να τρέχει πέρα δώθε στο αγρόκτημα, προσπαθώντας να συγκεντρώσει τα πρόβατα μαζί.

Η Greta Vigren παρατήρησε το ταλέντο της Champis την περασμένη άνοιξη, όταν άφησε τα πρόβατά της να βοσκήσουν για πρώτη φορά μετά τον μεγάλο σουηδικό χειμώνα. «Έτσι ακριβώς άρχισε να συμπεριφέρεται, σαν ένα τσοπανόσκυλο!» είπε η Greta Vigren και πρόσθεσε πως τα τσοπανόσκυλα κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα: συγκεντρώνουν τα πρόβατα «στρογγυλοποιώντας» την κατεύθυνσή τους προς μια μεριά.

«Συμπεριφέρεται σαν βασιλιάς σε όλο το κτήμα! Νομίζει ότι κυβερνά πάνω από τα πρόβατα και τις κότες. Έχει πολύ μεγάλο.. εγώ!»

Ο Dan Westman, εκπαιδευτής τσοπανόσκυλων, μόλις είδε το δημοσιευμένο video της Champis είπε πως του προκάλεσε μεγάλο δέος το φαινόμενο αυτό! Η Champis έκανε τη δουλειά της καλύτερα κι από τα περισσότερα τσοπανόσκυλα.

1

«Είναι πραγματικά απίστευτο, είναι απλώς ένα κουνέλι βοσκής!» είπε ο Dan Westman. «Πως καταφέρνει να κάνει τους κύκλους, όταν τα πρόβατα διαφεύγουν από την πύλη και να τα σταματά; Εννοώ ότι έχω συνεργαστεί με τσοπανόσκυλα και γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι αυτό. Υπάρχουν πολύ λίγα σκυλιά που θα μπορούσαν να κάνουν ό,τι κάνει αυτό το κουνέλι!»

Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες της Champis είπαν πως ποτέ δεν την είχαν εκπαιδεύσει για αυτή τη δουλειά αλλά φαίνεται πως έχει «πάρει τα ηνία» από μόνη της.

Ο Dan Westman υποστηρίζει πως «Κατά πάσα πιθανότητα έχει πάρει ορισμένα στοιχεία παρακολουθώντας τα σκυλιά!»

Το video μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ:

Champis, το Τσοπανο.. κούνελο!

Φυσικά, οφείλω να σημειώσω πως το άρθρο αυτό είναι παλιό (μιας και μεταφέρω ακόμα τα άρθρα μου από την Blogger) και, κάνοντας μια μικρή έρευνα για νέα στοιχεία και φωτογραφίες της Champis, ενημερώθηκα ότι το κουνελάκι απεβίωσε γύρω στις 25 Φεβρουαρίου 2016.

«Ήταν μια εποχή πριν από τα Χριστούγεννα που παρατήρησα ότι η Champis δεν ήταν όπως παλιά. Ξάπλωνε συνεχώς κάτω από τη λάμπα θερμότητας και δεν είχε την ίδια όρεξη που συνήθιζε να έχει. Κάναμε τα πάντα για να ενθαρρύνουμε την όρεξή του αλλά, όσο περνούσε ο καιρός, φαινόταν ολοένα και πιο κουρασμένη. Εκτός από την κόπωση και την μειωμένη όρεξη δεν μπορούσα να διακρίνω κάποια άλλη αλλαγή. Τα δόντια της ήταν εντάξει, τα μάτια της στεγνά και καθαρά. Ήταν προφανές ότι η μεγάλη πια ηλικία της είχε επιπτώσεις..»

Αυτά είναι λίγα λόγια από τους ιδιοκτήτες της, λίγες μέρες μετά το θάνατό της.

«Φοβόμουν την στιγμή που θα την έβρισκα νεκρή αλλά, αυτή η στιγμή πάντα έρχεται και δεν είναι ποτέ και κανείς προετοιμασμένος! Η Champis αποκοιμήθηκε εκεί, κάτω από τη λάμπα θερμότητας. Ένα μικρό κουνέλι Νάνος μόλις είχε αποχαιρετήσει τις μέρες του στο Αγρόκτημα Χιλ και τώρα κάνει άλματα στα παντοτινά καταπράσινα λιβάδια!»

R.I.P and Binky Free Champis, we’ll miss you! ❤
7

Share your Bunny Thoughts..

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s