About Bunnies.. · Stop Animal Cruelty! ✿

Ηθικό δίλημμα: Μόδα ή Δολοφονίες;

 

Υπάρχουν πολλά θέματα που αφορούν τη βία στα ζώα. Η σφαγή και το γδάρσιμο αποτελούν την πιο συνηθισμένη εκδοχή κακομεταχείρισης, η οποία πάντα «ξεγλιστράει» και εν μέρει δικαιολογείται, αφού βρίσκεται μέσα στα όρια της διατροφής και της ένδυσης του ανθρώπου.

Παρόλο αυτά, η βία είναι ένα θέμα που αναλύεται και συζητιέται συχνά και, κατά καιρούς, διάφορες εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα επί του θέματος. Πολλές Φιλοζωικές Οργανώσεις, από όλο τον κόσμο, έχουν παραταχθεί κι αντιστέκονται στον αγώνα για τα Δικαιώματα των Ζώων, ώστε να εξαλειφθούν όλες εκείνες οι φριχτές συνθήκες που βιώνουν τα ζώα, προκειμένου να τα εκμεταλλευτούν στο έπακρον. Γιατί στο τέλος, φυσικά, οδηγούνται στο θάνατο!

Δυστυχώς, για πολλούς ανθρώπους, τα κουνέλια αποτελούν απλώς ένα είδος τροφής.

Αλλά, ακόμα κι αν αυτό δικαιολογείται κάπως, υπάρχουν άνθρωποι που δεν τα χρησιμοποιούν μόνο για τροφή αλλά και για ένδυση! Φυσικά, δέχομαι το γεγονός πως, από την όποια προέλευση του ανθρώπου στη Γη, ήταν και είναι ένας τρόπος επιβίωσης αλλά μήπως το έχουμε παρακάνει; Ας κατευθύνουμε το θέμα μας μέσω 3 ερωτήσεων:

Ποια είναι η γνώμη σας για τη μόδα;

Μήπως η κατάχρηση αποτελεί κι αυτή μέρος της επιβίωσης;

Ή μήπως αποτελεί μέσο διασκέδασης ή μέσο εμπλουτισμού της προσωπικότητάς μας;

1

Ηθικά διλήμματα: Χρησιμοποιώντας τη γούνα του κουνελιού για την Μόδα!

Θεωρείται πως υπάρχει κάτι πολυτελές όταν φορά κανείς γούνα ενώ παρέχει απαράμιλλη ζεστασιά σε ψυχρές καιρικές συνθήκες. Παρ’ όλα αυτά, οι ακτιβιστές περί Δικαιώματα των Ζώων και μη, καταπιάνονται με το αν είναι ηθικό να χρησιμοποιείται η γούνα (όχι μόνο των κουνελιών) για τα είδη ένδυσης.

Τα κουνέλια αναπαραγωγής για γούνα είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες βιομηχανίες αφού τα κουνέλια αναπαράγονται γρήγορα και είναι εύκολη η συγκέντρωση του υλικού. Επιπλέον, το τρίχωμά τους βάφεται εύκολα και είναι πιο φτηνό σε σύγκριση με των άλλων ζώων.

Η ζωή των κουνελιών που εκτρέφονται για τη γούνα..

Η διάρκεια ζωής των κουνελιών που εκτρέφονται για τη γούνα είναι πολύ σύντομη. Τα συγκεκριμένα κουνέλια απομονώνονται και διατηρούνται σε μικρά, συρμάτινα κλουβιά. Τα νεογνά έχουν το δικαίωμα να μείνουν με τα αδέλφια τους έως 4 εβδομάδες αλλά, στη συνέχεια, απομονώνονται κι αυτά ώστε να μην «αμαυρωθεί» η γούνα τους.

Τα κουνέλια που απομονώνονται έχουν πολύ λίγα περιθώρια για να μετακινηθούν.

Ιδιαίτερα εκείνα που τοποθετούνται μαζί με άλλα, βρίσκονται σε στενούς και υπερπλήρεις χώρους. Συχνά, τα κουνέλια απομακρύνονται γρήγορα από τη μητέρα, της οποίας δεν της επιτρέπεται να τα περιθάλψει παρά για ένα περιορισμένο χρονικό περιθώριο.

Οι συνθήκες διαβίωσης μπορεί να προκαλέσουν στα κουνέλια παραμορφώσεις ή προβλήματα στη σπονδυλική στήλη. Αλλά, αφού η γούνα τους δεν τσακίζεται, τίποτα από αυτά δεν ενδιαφέρει τις Εταιρίες.

Φυσικά, ζουν σε συνθήκες που καθιστούν εύκολο την εξάπλωση μιας οποιαδήποτε νόσου.

Τέλος, όταν τα κουνέλια στέλνονται στα σφαγεία, συσκευάζονται ζωντανά και τοποθετούνται πολύ κοντά μεταξύ τους. Φυσικά, πολλά από αυτά πεθαίνουν καθ’ οδόν.

Χρειάζεται να προσθέσω κάτι άλλο; Αρκούν όσα ανέφερα για να σας δημιουργήσουν μερικές εικόνες στο μυαλό σας; Είναι άραγε τόσο σημαντική η Μόδα όταν, εις βάρος της και εις βάρος μας, πεθαίνουν εκατομμύριες ζωές προκειμένου να είμαστε ντυμένοι με την «τελευταία λέξη της Μόδας»;

_______________

Εδώ λοιπόν, σε αυτό τον Ιστότοπο, δηλώνουμε ΕΝΑΝΤΙΑ στις γούνες των κουνελιών και ΕΙΘΕ να ακουστεί η κραυγή μας!

Ορίστε μία από τις πιο διαδεδομένες μάρκες ένδυσης, τόσο αξιόπιστη σε όσους δεν γνωρίζουν! Η Εταιρία Donna Karan έχει μια μακρά ιστορία σύγκρουσης με τις επίσημες Φιλοζωικές Οργανώσεις! Τολμάτε να δείτε το, ενός λεπτού, Video;

Boycott Donna Karan (DKBunnyButcher.com) | peta.org

2

Share your Bunny Thoughts..

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s