About Bunnies.. · Stop Animal Cruelty! ✿

Η Κακομεταχείριση των Κουνελιών (Video ΣΟΚ)..

Κακοποίηση ενός Κουνελιού!

Ποιος θα μπορούσε να κακοποιήσει ένα ζώο; Ποιος πιστεύει ακόμα πως τα ζώα είναι μόνο για το κρέας, το γάλα, το τρίχωμά τους ή απλώς για διασκέδαση; Προφανώς, υπάρχουν ακόμα πολλοί που έχουν τέτοιες απόψεις! Συμπέρασμα: ζούμε στον 21ο αιώνα κι είμαστε ακόμα πρωτόγονοι! Με πρωτόγονες απόψεις και πρωτόγονες συμπεριφορές!

Αλλά θα μου πεις «Εδώ κακοποιούμε τον συνάνθρωπό μας, στα ζώα θα κολλήσουμε;» Θα ξαναπώ, λοιπόν, αυτό που έχω ήδη πει: ΤΑ ΖΩΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ! Και είμαι σίγουροι ότι πολλοί θα συμφωνήσουν μαζί μου!

Τι γίνεται όμως όταν ακόμα κι εμείς, που σκίζεται η καρδιά μας στη θέα ενός βασανισμένου ζώου, σιωπούμε; Μήπως θα έπρεπε να υψώσουμε το ανάστημά μας και να αναλάβουμε δράση; 

Κι όταν μιλάω για δράση δεν εννοώ μόνο να βγούμε στους δρόμους με αφίσες, πανό και ντουντούκες, αλλά να ρίξουμε μια ματιά γύρω μας: στα αδέσποτα της γειτονιάς, στο σκυλί του κάτω ορόφου που κλαίει επίμονα, στους ιδιοκτήτες που βγάζουν βόλτα το κατοικίδιό τους και το τραβολογούν, σε εκείνο το περιστέρι, στο βάθος ενός στενού, που τσάκισε το φτερό του και δεν μπορεί να πετάξει. Κινητοποιηθείτε! Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προστατέψεις, να φροντίσεις ή να υπερασπιστείς ένα ζώο (και, φυσικά, δεν εννοώ το ξεκατίνιασμα μέσ’ τη μέση ενός δρόμου με τους θεατές κρεμασμένους από τα μπαλκόνια!)

Αλλά, φυσικά, η ανάρτηση αυτή απευθύνεται κυρίως σε όλους τους ιδιοκτήτες που πάσχουν από έλλειψη αυτογνωσίας και αδυνατούν να καταλάβουν πως δεν τους αξίζει να έχουν υπό την προστασία τους ένα ζώο. Με ποιο δικαίωμα κακομεταχειρίζεστε τα ζώα; Πως μπορείτε να τα πληγώνετε ή να τα πονάτε; Το ξέρω πως ακούγονται λίγο παιδιάτικες αυτές οι ερωτήσεις αλλά πραγματικά αναρωτιέμαι για την ψυχοσύνθεσή σας!

Γι’ αυτό, λοιπόν, γράφω σε αυτό το Site!

Δεν αρκεί μόνο να σας συμβουλεύω και να σας μαθαίνω πως να κάνετε το κουνέλι σας ευτυχισμένο. Θα πρέπει να σας υπενθυμίζω, κάθε τόσο, πως υπάρχουν άνθρωποι που αγνοούν τι σημαίνει η λέξη ΦΙΛΟΖΩΙΑ!

Κι ενώ, αυτή την στιγμή που βλέπετε το video (με το στόμα ανοιχτό!) και το κουνελάκι σας είναι σώο κι αβλαβές, ευτυχισμένο κι ανέμελο, κάποια άλλα κουνελάκια ζουν κάτω από κάκιστες συνθήκες!

Μιας κι ανέφερα τη λέξη Φιλοζωία κι όλοι ξέρετε (πάνω – κάτω) τι σημαίνει, επιτρέψτε μου να σας πω τι ΔΕΝ σημαίνει:

Η Φιλοζωία ΔΕΝ είναι αποτελεί «διακοσμητική ταμπέλα» της φτωχής προσωπικότητάς μας! Δεν λες «Είμαι φιλόζωος» και υπερηφανεύεσαι σαν να είσαι ξεχωριστός!

Η Φιλοζωία ΔΕΝ δεν είναι απλώς μια λέξη! Είναι μία έννοια που μεταφράζεται με ΠΡΑΞΕΙΣ!

Η Φιλοζωία ΔΕΝ είναι part – time ασχολία αλλά τρόπος ζωής! Πρέπει να την έχεις μέσα σου όπως την αγάπη, τη συμπόνια και την συγχώρεση!

Η κακομεταχείριση, σαφώς, δεν υπόκειται μόνο στα κουνέλια αλλά σε όλα τα ζώα: ήμερα, άγρια, κατοικίδια και αδέσποτα! Ορίστε ένα μικρό δείγμα κακομεταχείρισης:

Το ξέρω ότι φαίνεται χαριτωμένο και σας κάνει να γελάτε αλλά μπορείτε να έρθετε στην θέση του; Γιατί έχετε την τάση να συμπεριφέρεστε στο ζώο σας όπως στον εαυτό σας ή στο παιδί σας, με το να το ντύνετε; Τι ακριβώς ντύνετε; Η Φύση έχει προνοήσει να έχουν το απαραίτητο τρίχωμα ανάλογα την εποχή. Μπορεί τα ζώα να μας καταλαβαίνουν και να μας δίνεται η δυνατότητα να επικοινωνούμε με αυτά αλλά, μαντέψτε: Είναι ζώα! Το κουνέλι μπορεί να ασφυκτιά μέσα στο φόρεμα και να νιώθει πιο εγκλωβισμένο από ποτέ, ενώ αναρωτιέται τι του συμβαίνει, και ο σκύλος με τα παπούτσια χάνει την αίσθηση της αφής και της ισορροπίας!

Κάτι ακόμα που θα ήθελα να τονίσω (ιδιαίτερα προς τις γυναίκες):

Να προτιμάτε καλλυντικά ΚΑΤΑ του Animal Testing!

Θέλετε λόγους; Παραθέτονται παρακάτω:

Όλες οι εταιρίες υποχρεούνται να διευκρινίζουν αν τα προϊόντα τους είναι αποτέλεσμα του Animal Testing. Όταν δεν είναι, διευκρινίζεται είτε με λέξεις είτε με το παρακάτω ή με παρεμφερές εικονίδιο:

7

Σας παρακαλώ! Μπορεί τα ζώα να αδυνατούν να εκφραστούν έντονα αλλά δεν σημαίνει ότι δεν πονάνε, φοβούνται ή είναι δυστυχισμένα! Είναι σαν εμάς κι αισθάνονται τα πάντα! Σεβαστείτε την Φύση τους! Σας παρακαλώ…

Share your Bunny Thoughts..

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s