About Bunnies.. · New Bunny Member (in the family) ✿

10 λόγοι που τα κουνέλια είναι τα καλύτερα κατοικίδια ζώα..

10 λόγοι που τα κουνέλια είναι τα καλύτερα κατοικίδια ζώα..

Όταν πρόκειται για τα κουνέλια, πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν πόσο υπέροχα ζώα είναι. Έτσι, αποφάσισα να γράψω αυτό το άρθρο για να τους βοηθήσω να συνειδητοποιήσουν ότι το κουνέλι μπορεί να αποτελέσει μια ιδανική συντροφιά. Θα ήθελα φυσικά να προσθέσω ότι όλα τα κατοικίδια ζώα είναι όμορφα και το κάθε ένα από αυτά είναι ξεχωριστό, αλλά έχουν ειπωθεί τόσα πολλά για τους σκύλους και τις γάτες, που πιστεύω πως είναι πια καιρός να μιλήσει κάποιος και για τα κουνέλια!

Εδώ είναι οι λόγοι για τους οποίους πιστεύω ότι τα κουνέλια είναι τα καλύτερα κατοικίδια ζώα! Και είμαι σίγουρη πως όλοι οι ιδιοκτήτες κουνελιών θα συμφωνήσουν μαζί μου!

Έχουν μοναδική προσωπικότητα!

Κάθε κουνέλι έχει τη δική του προσωπικότητα, χαρακτήρα και συμπεριφορά αλλά, δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το συνειδητοποιούν αυτό, καθώς δεν ξοδεύουν αρκετό χρόνο μαζί του. Παρακολουθείστε το κουνέλι σας, αφιερώστε του χρόνο και θα ανακαλύψετε πόσο μοναδικό είναι.

Θα σας κάνουν να γελάτε σε καθημερινή βάση!

Βλέποντας ένα κουνέλι να χοροπηδάει σαν τρελό θα σας κάνει να πέσετε κάτω από τα γέλια. Αυτό συμβαίνει όταν αισθάνονται χαρούμενα και νιώθουν ενθουσιασμό. Τρέχουν σε διαφορετικές κατευθύνσεις με μεγάλη ταχύτητα, κάνουν άλματα και στρίβουν στον αέρα. Είναι σαν να χάνουν τον έλεγχο των οπίσθιων άκρων τους. Επίσης, τα κουνέλια μπορεί να είναι τόσο έξυπνα όσο και άτακτα και πάντα θα αποκτήσουν αυτό που θέλουν. Η σκανταλιά τους και η επιμονή τους θα σας προκαλέσουν γέλιο.

Μπορούν να μείνουν μόνα τους όσο εσείς εργάζεστε!

Τα κουνέλια είναι πιο δραστήρια το πρωί και το βράδυ. Οι πρωινές και οι απογευματινές ώρες θεωρούνται οι πιο ιδανικές για να εξαντλήσουν την ενέργειά τους, τρέχοντας, χοροπηδώντας, παίζοντας κι εξερευνώντας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, όμως, που εσείς θα είστε στη δουλειά, δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για το αν το κουνελάκι σας είναι καλά. Αυτό θα παραμένει μέσα στο κλουβί του, θα τρώει, θα χαλαρώνει και θα κοιμάται.

Δεν χρειάζεται να τα βγάζεις βόλτα!

Το κουνέλι δεν είναι όπως ο σκύλος. Του αρκεί ένα διαμέρισμα ή ένα μπλακόνι και το μόνο που χρειάζεται είναι ένας εποπτευόμενος χρόνος άσκησης. Βεβαιωθείτε ότι το διαμέρισμά σας ή το μπαλκόνι σας είναι πλήρως ασφαλές και αφήστε το να διασκεδάσει – παρακολουθώντας το όμως συνεχώς!

Θα διατηρήσουν την ενέργειά σας ζωντανή!

Το ότι δεν θα βγάζετε το κουνέλι σας βόλτα, δεν σημαίνει ότι δεν θα σας κρατήσει ενεργό! Είτε πρόκειται για τα καταστήματα με τα αγαπημένα του λαχανικά, είτε για τον καθαρισμό του ή τον χρόνο άσκησης, το κουνέλι θα διατηρήσει την ενέργειά σας και θα παραμείνετε υγιή, με έναν τρόπο που μπορείτε να το αντιμετωπίσετε, ανεξάρτητα από την ηλικία ή την ικανότητά σας!

Τα κουνέλια θα διευκολύνουν το καθημερινό άγχος σας!

Όταν επιστρέψετε στο σπίτι, μετά από μια κακή μέρα στη δουλειά, απλώς καθίσετε μόνος με το κουνέλι σας για λίγα λεπτά. Μόλις κοιτάξετε τα μάτια του κουνελιού σας, θα αισθανθείτε μια στιγμιαία ηρεμία. Οι απαλοί τρόποι του ζώου κι ένα χάδι στη μεταξένια γούνα του, είναι αρκετά για να απομακρύνουν το βάρος της ημέρας.

Τα κουνέλια θα σας κάνουν να φαίνεστε εξαιρετικά υγιείς!

Όταν πρόκειται για τις εβδομαδιαίες αγορές σας, θα βρείτε τις σακούλες σας γεμάτες υγιεινά φρούτα, λαχανικά και φρέσκα βότανα. Θα δείτε τον εαυτό σας να αγοράζει επιλέγοντας την ποιότητα. Καθώς περνάτε από το ταμείο, κάποιοι άνθρωποι θα θαυμάσουν την υγιεινή διατροφή σας. Εσείς θα ξέρετε πως μόλις αγοράσατε τροφή για το κουνέλι σας αλλά, γιατί να μη γίνει και η δική σας διατροφή;

Τα κουνέλια μπορούν να ζήσουν όπως ένας σκύλος ή μια γάτα!

Τα οικόσιτα κουνέλια είναι παρόμοια με τα σκυλιά και τις γάτες. Αγαπούν την άνεση και θα βρουν το δικό τους αγαπημένο σημείο, όπου θα καθίσουν και θα χαλαρώσουν. Όταν αναπτυχθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ σας, θα προτιμήσουν να κάθονται για ώρες δίπλα σας, «απαιτώντας» την προσοχή σας και μια μικρή γεύση από το φαγητό σας. Με τον καιρό, θα μάθετε να διαβάζετε τη γλώσσα του σώματός του και θα καταλαβαίνετε τις ανάγκες του κουνελιού. Έτσι, όταν αναπτυχθεί αυτή η επικοινωνία μεταξύ σας, θα είναι θέμα χρόνου να γίνετε ο ένας ο καλύτερος φίλος του άλλου!

Τα κουνέλια είναι ήσυχα ζώα!

Εντάξει, δεν είναι εντελώς ήσυχα… αλλά σίγουρα δεν γαβγίζουν, δεν νιαουρίζουν και δεν κάνουν κανένα είδους φωνητικό «θόρυβο». Εντούτοις, από καιρό σε καιρό, θα σας γρυλίζουν αν τα θυμώσετε, θα κάνουν θόρυβο με τα παιχνίδια τους (θα εκπλαγείτε από το πόσο θόρυβο μπορούν να κάνουν παίζοντας δημιουργικά με ένα παιχνίδι) και θα κοπανήσουν τα πόδια τους αν νιώσουν φόβο ή νευρικότητα. Άντε να δαγκώσουν και τα κάγκελα του κλουβιού όταν θελήσουν να βγούνε έξω. Αυτά!

Τα κουνέλια είναι μεγάλοι θεραπευτές!

Τα κουνέλια είναι θεραπευτικά ζώα. Αυτό τα κάνει περισσότερο δημοφιλή αφού προορίζονται ως ζώα θεραπείας. Συνήθως δίνονται σε ανθρώπους που νοσηλεύονται και η παρουσία τους φέρνει μεγάλη χαρά. Σαφώς, βοηθάει το όμορφο παρουσιαστικό τους και η ανεκτικότητά τους στο να τα παίρνουν αγκαλιά και να τα χαϊδεύουν συνεχώς. Τα ζώα όμως, γενικότερα, θεωρούνται σπουδαίοι ακροατές στα παιδιά και σε ανθρώπους που νιώθουν μοναξιά. Αυτό, από μόνο του, συμβάλει και βοηθάει πολύ τη ψυχολογία ενός ασθενή.

Αν το κουνέλι ακούγεται ιδανικό κατοικίδιο ζώο για σας, παρακαλώ να υιοθετήσετε και να ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ!

Share your Bunny Thoughts..

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s