About Bunnies.. · Body Language (& Communication) ✿

Πως να παίξεις με το κουνέλι σου (part 1)..

Πως να παίξεις με το κουνέλι σου (part 1, 2, 3)..

Τα κουνέλια είναι κοινωνικά ζώα και αγαπούν να παίζουν μόνα τους, μεταξύ τους, με άλλα ζώα ή με τους ανθρώπους. Αν είστε νέος ιδιοκτήτης κουνελιού ή απλά δεν ξέρετε πως να παίξετε με το κατοικίδιό σας, υπάρχουν πολλά κόλπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διασκεδάσετε το κουνέλι σας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να δώσετε προσοχή στην προσωπικότητα του κατοικίδιου ζώου σας, καθώς θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τα σωστά παιχνίδια.

Μέρος 1

Επιλέγοντας παιχνίδια για το κουνέλι σας!

1. Γνωρίστε το κουνέλι σας!

Η προσωπικότητα του κουνελιού σας θα καθορίσει τα παιχνίδια που θα του αρέσουν.
Πριν ξεκινήσετε να αγοράζετε οτιδήποτε περιφέρεται στα Pet Shops, προσπαθήστε να να καταλάβετε τις προτιμήσεις του μαθαίνοντας σε ποια ερεθίσματα ανταποκρίνεται.
Αυτό θα σας βοηθήσει να προγραμματίσετε και το χρόνο του παιχνιδιού.

 • Αρχικά, επιτρέψτε στο κουνέλι σας να βγει από το κλουβί και να έρθει κοντά σας.
  Αφήστε το να εξερευνήσει την περιοχή για να νιώσει ασφάλεια.
 • Δώστε προσοχή σε αυτά με τα οποία αλληλεπιδρά και πως. Παραδείγματος χάριν, ορισμένα κουνέλια θέλουν να σκίζουν χαρτιά, άλλα θέλουν να ρίχνουν αντικείμενα, χρησιμοποιώντας τα δόντια τους, και να κάνουν θόρυβο, ενώ σε άλλα τους αρέσει να κυνηγούν αντικείμενα που κυλούν. Δώστε, λοιπόν, προσοχή στη συμπεριφορά του κουνελιού σας.
 • Τα κουνέλια φοβούνται εύκολα. Οπότε προσπαθήστε να αποφύγετε τυχόν ξαφνικές κινήσεις. Ποτέ μην φωνάζετε σε ένα κουνέλι, καθώς αυτό θα το αποθαρρύνει να σας πλησιάσει.

2. Επιλέξτε τα παιχνίδια που θα παίζετε όταν είστε στο σπίτι!

Επιλέξτε μια ποικιλία παιχνιδιών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να παίξετε με το κουνέλι σας.

 • Για ένα κουνέλι που απολαμβάνει να ρίχνει αντικείμενα, μπορείτε να αγοράσετε ασφαλή παιχνίδια κουνελιών από ένα τοπικό Pet Shop ή από ένα πολυκατάστημα. Τα παιχνίδια για τα πουλιά δουλεύουν επίσης καλά για αυτό το είδος παιχνιδιού, καθώς είναι κατασκευασμένα για εύκολο κράτημα. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σωλήνες από χαρτί υγείας ή χαρί κουζίνας για να εξοικονομήσετε χρήματα.
 • Τα κουνέλια που έχουν την τάση να δαγκώνουν, να μασουλούν και να σκάβουν, μπορούν να διοχετεύσουν αυτή τη συμπεριφορά στο παιχνίδι. Τα ψάθινα καλάθια και τα κιβώτια, που θα μπορούσαν να είναι γεμάτα από τεμαχισμένο χαρτί, μπορούν να παρέχουν ώρες διασκέδασης. Τα πλαστικά παιχνίδια για μωρά και οι πλαστικές μπάλες είναι επίσης εξαιρετική επιλογή, καθώς είναι ανθεκτικά και θα αντέχουν σε πολλά παιχνίδια προτού να αντικατασταθούν.
 • Για τα κουνέλια που είναι περίεργα, μπορείτε να βρείτε ιδανικά παιχνίδια (Logic) σε Pet Shops. Αυτά τα παιχνίδια περιλαμβάνουν γενικά κάποιο πλαστικό κουτί ή ένα κουτί από χαρτόνι που περιέχει ένα δελεαστικό στοιχείο, όπως μια μπάλα από καουτσούκ. Το κουνέλι πρέπει να υπολογίσει πώς να ανοίξει το κουτί για να πάρει την ανταμοιβή του.
 • Για τα κουνέλια που αγαπούν να σπρώχνουν αντικείμενα, τι πιο ιδανική λύση από πλαστικές κορίνες bowling για παιδιά; Θα λατρεύουν να τα χτυπάνε και μετά να τα επανατοποθετούν.

3. Μαζέψτε τα παιχνίδια για όταν είστε μακριά!

Το να παίζετε με το κουνέλι σας μπορεί να αποτελεί διασκέδαση και για τους δυο σας, αλλά πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το κατοικίδιό σας θα διασκεδάζει ακόμη κι όταν είσαστε απόντες. Με αυτόν τον τρόπο, όταν θα είναι μόνα τους, δεν θα αναπτύξει αδικαιολόγητο άγχος, και θα σταματήσει τις καταστροφικές ή επιθετικές συμπεριφορές.

 • Πολλοί ιδιοκτήτες κουνελιών συστήνουν την κατασκευή ενός κάστρου από χαρτόνι. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί πολύ εύκολα, χωρίς κόπο και χρήμα. Συγκεντρώστε παλιά κιβώτια από χαρτόνι, κόψτε τρύπες για εισόδους και εξόδους και στη συνέχεια, ενώστε τα. Το κουνέλι σας θα το απολαύσει γιατί, η περιέργειά του και η αίσθηση ότι διαβαίνει ένα λαγούμι, θα το κρατήσει απασχολημένο για αρκετές ώρες. Αν συνηθίζετε να αφήνετε το κουνέλι σας ελεύθερο σε ένα δωμάτιο, αντί σε ένα κλουβί, όταν είσαστε απόντες, τότε το κάστρο από χαρτόνι αποτελεί μια ιδανική επιλογή.
 • Από την άλλη, αν συνηθίζετε να αφήνετε το κουνέλι σας μέσα σε ένα κλουβί, όταν είσαστε απόντες, και το κουνέλι σας έχει τη συνήθεια να σκάβει, μπορείτε να του απλώσετε άφθονο πριονίδι ή άχυρο μέσα στο κλουβί του και να απασχοληθεί με αυτό!

Για περισσότερες πληροφορίες, βλ. αναρτήσεις:

Χειροποίητα Παιχνίδια Κουνελιών..

Πως να παίξεις με το κουνέλι σου (part 2)..

Πως να παίξεις με το κουνέλι σου (part 3)..

Τα Παιχνίδια του Κουνελιού (part 1)..

Τα Παιχνίδια του Κουνελιού (part 2)..

Τα Παιχνίδια του Κουνελιού (part 3)..

Παιχνίδια με βάση τον Χαρακτήρα..

Share your Bunny Thoughts..

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s