About Bunnies.. · Health ✿

Χειροποίητα Παιχνίδια Κουνελιών..

Χειροποίητα Παιχνίδια Κουνελιών..

Πολλοί ιδιοκτήτες κουνελιών εκπλήσσονται με το πόσο παιχνιδιάρικα είναι τα κατοικίδια ζώα τους. Τα περισσότερα κουνέλια θα εκτιμήσουν μια συλλογή απλών παιχνιδιών, όπως κουτί από χαρτόνι ή άδειο ρολό χαρτιού υγείας. Δεν χρειάζεται χρήμα και κόπο για να διασκεδάσετε το κουνέλι σας!

Τα παιχνίδια θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε το κουνέλι σας σωματικά ενεργό και να το αποτρέψετε την πλήξη. Ένα κουνέλι που βαριέται είναι πολύ πιθανό να γίνει καταστροφικό ή ακόμα καταθλιπτικό και υπέρβαρο! Χωρίς τις βασικές επιλογές παιχνιδιών, το κουνέλι σας θα μετατρέψει τα έπιπλα και άλλα αντικείμενα (ακόμα και επικίνδυνα αντικείμενα όπως τα ηλεκτρικά καλώδια) σε παιχνίδια μασήματος.

Πειραματιστείτε με μια ποικιλία παιχνιδιών για να μάθετε τι είναι διασκεδαστικό για το κουνέλι σας και συνεχίστε να του παρέχετε νέα παιχνίδια σε τακτική βάση.

Ενώ μια καλή επιλογή παιχνιδιών θα σας βοηθήσει να κρατήσετε το κουνέλι σας μακριά από τα πράγματα που δεν θέλετε να καταστρέψει, θα πρέπει, παρόλο αυτά, να βεβαιωθείτε ότι τα παιχνίδια που θα του παρέχετε είναι ασφαλή. Αν το κουνέλι σας έχει την τάση να μασουλάει ένα συγκεκριμένο είδος υλικού, προσπαθείστε να αντικαταστήσετε το αντικείμενο με ένα παρεμφερές, άλλου όμως υλικού, για να αποφύγετε τα προβλήματα. Προσέξτε τα μαλακά είδη από καουτσούκ ή πλαστικά μέρη που μπορούν να καταναλωθούν και να προκαλέσουν γαστρεντερικά προβλήματα ή αιμοραγίες.

Ιδέες Χειροποίητων Παιχνιδιών

Υπάρχουν αντικείμενα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν την καλύτερη επιλογή ως παιχνίδια και να είστε σίγουροι πως θα ξεπεράσουν οποιοδήποτε χρωματιστό και εντυπωσιακό παιχνίδι που πουλιέται στα Pet Shop. Άλλωστε, μην ξεγελιέστε! Η πολυχρωμία των παιχνιδιών εκείνων είναι για εμάς, τους ανθρώπους, κι όχι για τα κουνέλια. Υπάρχουν, λοιπόν, μερικά πράγματα που έχετε ήδη στο σπίτι σας και που, αντί να πεταχτούν στα σκουπίδια, μπορούν να γίνουν πηγή διασκέδασης για το κουνελάκι σας.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να είστε δημιουργικοί και να δώσετε προσοχή στον τρόπο με τον οποίο του αρέσει να παίζει! Έτσι, να είστε σίγουροι πως θα βρείτε πολλά αντικείμενα που δεν αναφέρονται καν σε αυτό το άρθρο ή σε άλλα που έχω γράψει. Απλώς, αν αποφασίσετε να πειραματιστείτε εκτός λίστας, βεβαιωθείτε ότι τα αντικείμενα που θα παρέχετε στο κουνέλι σας είναι ασφαλή!

 • Χάρτινοι σωλήνες από χαρτί υγείας – κουζίνας και χαρτοπετσέτες,
 • Χάρτινες σακούλες διαφόρων μεγεθών (ειδικά εκείνες όπου το κουνέλι σας θα χωρέσει μέσα),
 • Κουτιά από χαρτόνι (ειδικά ένα κλειστό κιβώτιο με δύο ή τρεις οπές εισόδου κομμένες στα πλάγια – σε μεγέθους κουνελιού),
 • Τα μη επεξεργασμένα καλάθια λυγαριάς ή άλλα αντικείμενα φταγμένα από λυγαριά, όπως σήραγγες και μπάλες που διατίθονται στο εμπόριο για γάτες.
 • Σκληρές, πλαστικές μπάλες γάτας με ένα κουδούνι μέσα (αλλά βεβαιωθείτε ότι το λαγουδάκι σας δεν θα μασήσει ή θα καταπιεί το πλαστικό),
 • Παιδικά, πλαστικά παιχνίδια, όπως κύβοι, πλήκτρα, κουδουνίστρες κ.α.,
 • Παιχνίδια παπαγάλων και καμπανάκια,
 • Πετσέτες,
 • Μικρές σκούπες άχυρου,
 • Μπάλες με άχυρο (μπορείτε να πάρετε αυτές που προορίζονται για σπίτια των χάμστερ),
 • Κουτί γεμάτο τεμαχισμένο χαρτί (κατά προτίμηση χωρίς μελάνι),
 • Φρέσκα κλαδιά από μη μπολιασμένες μηλιές,
 • Αποξηραμένα κουκουνάρια,
 • Μεγάλες μπάλες από καουτσούκ.

Οφέλη από την παροχή Χειροποίητων Παιχνιδιών

«Εμπλουτισμός» είναι η λέξη που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις δραστηριότητες που κάνουν ένα ζώο να σκέφτεται. Ένα νοητικά διεγερμένο κουνέλι είναι ένα χαρούμενο κουνέλι και ένα χαρούμενο κουνέλι είναι συνήθως υγιές. Αυτός είναι ο λόγος που ο «εμπλουτισμός» αποτελεί αναγκαιότητα στη ζωή του κουνελιού σας.

Μια ποικιλία παιχνιδιών που θα κάνει το κουνέλι σας να χρησιμοποιεί τον εγκέφαλό του, όπως με το να σκάβει, να στοιβάζει, να σέρνει, κ.α. θα προσφέρει εύκολες και διασκεδαστικές ευκαιρίες «εμπλουτισμού»!

Για περισσότερες πληροφορίες, βλ. αναρτήσεις:

Πως να παίξεις με το κουνέλι σου (part 1)..

Πως να παίξεις με το κουνέλι σου (part 2)..

Πως να παίξεις με το κουνέλι σου (part 3)..

Τα Παιχνίδια του Κουνελιού (part 1)..

Τα Παιχνίδια του Κουνελιού (part 2)..

Τα Παιχνίδια του Κουνελιού (part 3)..

Παιχνίδια με βάση τον Χαρακτήρα..

Share your Bunny Thoughts..

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s